Våra danser

 

Lindy Hop

Lindy Hop kommer ursprungligen från Amerika på 30-talet. Lindyn dansades i de då mycket fashionabla kvarteren i Harlem. Musiken är swing, vilket innebär att det finns många variationer och "break" i musiken, som de dansande följer och utnyttjar. Kläderna har för det mesta anknytning till 30- och 40-talets New York. Lindy Hop kan antingen improviseras eller dansas efter ett intränat mönster.

 

Boogie Woogie

Boogie Woogie har länge funnits ute i Europa och är idag vanligt förekommande på de svenska tävlingsgolven. Det är en fri och okoreograferad dans där relationen mellan kille och tjej bedöms. Här ges improvisation och musikanpassning stort utrymme, det gäller att dansa lika mycket med örat som med kropp och taktsinne. Den dansas till musik i stil med Charlie Normans Shufflekomp och rockig Elvis. 

 

West Coast Swing

West Coast Swing är en smooth och sensuell dans med mycket inslag av improvisation. WCS har sitt ursprung från Lindy Hop, där WCS utvecklats parallellt och dansas idag i flera länder runt om i världen. WCS dansas till en mängd olika moderna musikstilar, bl a r&b, pop, rock, blues.

 

Bugg

Bugg är en svensk dans som (tillsammans med fox) är vanligast förekommande ute på sociala dansgolv.

 

Fox

Fox är tillsammans med Bugg den vanligaste socialdansen i Sverige. Till skillnad från ballroomdansen Foxtrot kan Fox beskrivas som en upplevelsedans som bygger på ett samspel mellan förare och följare anpassat till musiken. Fox kan dansas till dansbandsmusik eller populärmusik i fyrafjärdedels takt. Kinda, gnussa, distansfox, dirty fox, mysfox, fox fusion och tjejfox är några begrepp som visar på bredden i Foxen.

 

Zumba

Zumba är ett träningspass i dansens tecken. Många olika rytmer och stilar provar vi på. Enkla och roliga koreografier med glimten i ögat. Svettigt likt de dansande på Salsahak  på Cuba. Inga förkunskaper behövs, det är bara att släppa loss och ha skoj! 

 
boogie woogie - bugg - danser - fox - inforamtion - lindy hop - våra danser - west coast swing - zumba